Pojemniki próżniowe, a może folia do zgrzewarki próżniowej? Niezależnie od tego, po co sięgniesz, z pewnością ograniczysz ilość marnowanego jedzenia, zaoszczędzić, ale również zyskasz nową jakość. Zainteresowany? Dowiedz się więcej!
Rozwiązanie numer 1 pojemniki próżniowe + pompka do pojemników próżniowych – poznaj je lepiej!
Pierwszym sposobem na ograniczenie ilości marnowanego jedzenia i oszczędność jest „zestaw” pojemniki próżniowe + pompka do pojemników próżniowych, który już przy debiutanckim użyciu odkryje przed tobą wiele możliwości. Rozwiązanie to powstało niejako odpowiedź na problem marnowania jedzenia na świecie. Pojemniki próżniowe posiadają szczelne zamknięcie oraz zawór, a w połączeniu z pompką do pojemników próżniowych skutecznie chronią produkty (ale również niespożyte dania gotowe i półprodukty) przed kontaktem z powietrzem i wilgocią. Wybierając model dla siebie postaw na sprawdzone rozwiązanie, takim przykładem są pojemniki próżniowe od polskiej marki SeeYoo dlaczego? Poniżej poznasz odpowiedź!:
– pomagają w oszczędzaniu pieniędzy, czasu i energii
– są wyjątkowo szczelne, dzięki zaworowi Air Clip
– są w pełni bezpieczne dla zdrowia
– przedłużają świeżość produktów, półproduktów oraz niespożytych dań gotowych
– zapobiegają marnowaniu jedzenia
Ponadto pojemniki próżniowe łączą w sobie skuteczność i innowacyjny design (m.in. ciekawa kolorystyka), dzięki czemu z pewnością wkomponowują się w wystrój twojej kuchni.
Rozwiązanie numer 2 folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa – poznaj je lepiej!
Drugim sposobem na ograniczenie ilość marnowanego jedzenia i oszczędność jest „zestaw” folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa, który doskonale sprawdzi się np. w mniejszej kuchni (oczywiście w większych również). Proces jest analogiczny do powyższego, z mały różnicami, a więc jak wygląda? Zintegrowany nożyk pozwoli ci wykonać precyzyjne cięcie po odmierzeniu odpowiedniej wielkości, następnie umieść wybrany produkt, niespożyte dania gotowe lub półprodukty w folii, a całą resztą zajmie się zgrzewarka próżniowa. Już po chwili powstanie próżnia i odpowiednie warunki do przechowywania. Tak zapakowane próżniowe produkty w folię możesz mrozić (do -20°C), gotować, ale również wykorzystywać do metody sous-vide (do +100°C).
Jakie produkty możesz przechowywać próżniowo? (poznaj listę produktów):
– pieczywo (dzięki próżni chleb lub bułki dłużej zachowają swoją chrupkość)
– wędliny i sery (produkty zachowają świeżość oraz smak na dłużej)
– mięso (próżnia gwarantuje nie tylko wydłużenie świeżości, ale oferuje doskonałe warunki do marynowania mięsa)
– makarony (produkt nie wyschnie i zachowa przydatność)
– produkty mleczne (odcięcie dopływu powietrza niweluje rozwój bakterii tlenowych)
– ryby (zachowasz ich świeżość, a przy okazji zapobiegniesz rozniesieniu się zapachu na inne produkty w lodówce)
– kawa i herbata (produkty nie stracą swojego aromatu)
– owoce oraz warzywa (zachowają nie tylko swój smak, ale również naturalny kolor)
Powiedz STOP marnowaniu jedzenia. Sięgnij po jeden z „zestawów” pojemniki próżniowe + pompka do pojemników próżniowych lub folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa, które znajdziesz na stronie https://seeyoo.pl/produkty.html i odkryj nową jakość życia!