pizza

Da Grasso Szczecinek Pizza

Zachodniopomorskie

Jak podkreślają statystyki, Polacy stają się jeszcze dużo aktywnym narodem, a ilość powstających co roku nad Wisłą małych firm napawa optymizmem. Jednym spośród niezwykle prostych pomysłów jest krótka czy średnia gastronomia, tu z zmiany dużą popularnością cieszą się pizzerie.

Da Grasso Biały Bór Pizza

Gdy początkujący właściciel lokalu gastronomicznego przebrnie przez wszystkie wymagane formalności czy kontrole, wypełni tysiąc efektów i oświadczeń, a też otrzyma stosowne zgody, przychodzi moment na urządzenie lokalu.

DaGrasso
DaGrasso

Piec do pizzy – serce każdej pizzerii

Istnieją różne sposoby pieców do pizzy, należy to porównać ze sobą ich parametry w szczegółach, aby dobrać ten odpowiedni. Najpowszechniej w pizzeriach kojarzone są piece do pizzy elektryczne, a czasem – jednak to niezły pomysł raczej do pizzerii dużych, dysponujących stosownym kapitałem – piece opalane drewnem.

Piec elektryczny do pizzy to wydatek, który przeważnie jest krótszy finansowym możliwościom początkującego przedsiębiorcy. Piece mogą korzystać różne wymiary, a jeszcze zróżnicowaną ilość komór, idących na pieczenie kilku pizz jednocześnie. Istnieją tez piece przelotowe, które dają na szybkie wypiekanie wielu pizz, ale te zapiekanek, czy podobnych dań w smaku fast food.

Zobacz również pierwsza pożyczka

Bardzo dobry piec do pizzy tego rodzaju – model 3550TB10, dostaje się w możliwości niemieckiej firmy BARTSCHER. Co i się tyczy pieców mniejszych rozmiarów, interesujące okażą się tu oferty dwóch polskich producentów: firmy Stalgast, której modele z linii X-line, E-line i F-line, przebiegają w licznej gamie rozmiarów, kiedy i instytucje Hendi, oferującej wysoką sytuacja w połączeniu z dobrym wzornictwem.

Piece do pizzy w prostej ofercie ma firma

Co oprócz pieca do pizzy?

Gdy już lokal zostanie zaopatrzony w własny najistotniejszy czynnik, do uwzględnienia jest jeszcze wiele przedmiotów, bez których nie może obejść się żadna pizzeria czy wszystek inny lokal gastronomiczny. Potrzebne będą lodówki na przechowywanie składników, a jeszcze odporne na wycieranie i otwarte do dezynfekcji blaty do tworzenia wypieku. Do przygotowania niektórych składników konieczna będzie ponad odpowiednia kuchenka.

Zobacz wiadomości Kołobrzeg

Pomocna potrafi się okazać dodatkowo specjalna podstawa do pieca (którą znaleźć bogata w możliwości Stalgast). Przepisy BHP wymagają, żeby lokal był urządzony osobne zlewy do czyszczenia dla naczyń do konsumpcji oraz garnków, a więcej w wyparzarkę do naczyń. Listę taką ważna by działać w nieskończoność, a i faktycznie nie znalazły się na niej również wszystkie rzeczy absolutnie niezbędne. W gastronomii doświadczenie przychodzi jednak bardzo łatwo, toteż właściciel pizzerii sam przekona się, czego dodatkowo musi jego firma. Zamów pracowników z Ukrainy przez agencja pracy tymczasowej pracownicy z Ukrainy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *